Édenkert Portánk partnere és kiemelt támogatója

ÉDENKERT PORTA

Volt egy álmom. Már el is engedtem, amikor visszatért az önmaga valójában, úgy ahogy Ő szeretett volna megnyilvánulni.

A családi portánkon 2021. nyarától kulturális, művészeti, rekreációs programokat kínálunk csatlakozva a Veszprém-Balaton régióban, a Veszprém-Balaton2023 Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő támogatásával. A Balaton-felvidéki, Nagyvázsony melletti, Vöröstó településen,  Veszprém, Tihany, Balatonfüred, Tapolca, s a kapolcsi vidék ölelésében, a Vázsonyi medencében. Csodás természetközeli helyszínen, ahol a művészetek összeérnek.

További részletek és aktuális programok itt: www.edenkertporta.hu

PÁLYÁZATI PROGRAMUNK

ÉDENKERT ÉLMÉNY PORTA ÉS FAGYÖNGY PAJTA GALÉRIA & FÉNYTÉR „HAGYOMÁNY ÚTJÁN HARMÓNIÁBAN A TERMÉSZETTEL, AHOL A MŰVÉSZETEK ÖSSZEÉRNEK”

A VESZPRÉM-BALATON 2023 EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA PROGRAM KERETÉBEN VALÓSULT MEG

Pályázó: ÚJ ARANYTÓ MŰVÉSZETI, KULTURÁLIS ÉS SZOLGÁLTATÓ BETÉTI TÁRSASÁG

A program pályázati kódja: OC-PJT/3-2022-253

Megvalósulási időszaka: 2021. december 1 – 2022. október 31 között Megítélt támogatás összege: 4.400.000 Ft

A PROGRAM CÉLJA

Érzékenyítés és közösségépítés, élet és értékszemlélet formálása. Művészet, hagyomány, rekreáció: kéz a kézben ÚJ utakon.
Az Édenkert Porta innovatív és hagyományteremtő, új, egyedi színfolt. Értékteremtő új utakat összekapcsoló, hagyományokat is őrző komplex koncepció, amely természettudatosságot, egészségmegőrzését és művészeti ágak képviseletét nemcsak a magas művészeti alkotások passzív élvezetével és befogadásával köti össze, hanem aktív az aktív megélésével és gyakorlásával.

Pályázati eredmények

Pajta Programunk nyomán az érzékenyítés és közösségépítés, a klasszikus értelemben vett kultúra fogyasztás perspektívájának kiszélesítésével és azon túl a résztvevők is bevonást, beavatást kaphattak lelkes alkotóként is, legyenek műkedvelők vagy professzionális művészek. A projekt időtartamban nyújtott programciklusban valósult meg, a porta terét, szinte minden szegletét megtöltöttük a programok során művészi, kulturális élettel. A programok sokszínűsége és árnyaltsága miatt szinte minden korosztályt és többféle érdeklődési kört meg tudott szólítani, s nemcsak a helyi, de a régióból is voltak visszatérő vendégeink, de az ország számos pontjából és külföldről is érkezve hozzánk. Városi vagy a hagyományos kultúra fogyasztásához szokott közönségnek egy másik világot mutathattunk meg Vöröstón, Vöröstó pedig egy új világot ismerhetett meg általunk szervezett és számunkra is a számos térítésmentesen is látogatható programok által. Fenntarthatóság, újszerű kulturális természetközeli terek, tudatos lelassulás, reziliencia kérdéskörei a művészetek szemszögéből. A helyiek, régióban élők számára egy közösséget formáló eseménysorozatok kínáltunk újszerű, tartalmas és igényes időeltöltést, kultúrát helyben. Az idelátogatók pedig pont a település adta csendre, békére, visszalassulásra, természet közeliségét tudták megtapasztalni. A nézőszámunk bővülésével, visszatérő vendégekkel, bővülő partnerekkel, infrastrukturális fejlesztésekkel, egyre nagyobb országos ismertséggel, sok szép és sikeres programmal, elégedett és rácsodálkozó vendégekkel gazdagodhattunk a közös Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Pajta Program keretén belül.